Danes se začne Algarve Cup 2017

Z današnjim dnem se prične štiriindvajseti tradicionalni reprezentančni turnir za ženske Algarve Cup 2017.
Danes se začne Algarve Cup 2017
Foto:

Letošnji bo še posebej zanimiv, ker nekatere reprezentance poleti čaka evropsko prvenstvo na Nizozemskem in ostale neevropske pa gradijo za prihodnost. Poglejmo v posamezne skupine letošnjega turnirja

V skupini A bodo igrale Danska, Kanada, Portugalska in Rusija. Gre za zelo ne izenačeno skupino. Domačinke Portugalska in Rusija so najslabše uvrščene na FIFA lestvici. Portugalke se počasi vzpenjajo navzgor, ampak imajo še daleč, da bi se lahko kosale enakovredno z kosali ostalimi reprezentancami. Rusinje pa v zadnjih letih bolj nazadujejo kot napredujejo kar potrjuje tudi njihova trenutna forma. Kanada prihaja na turnir s precej pomlajeno reprezentanco s kar sedmimi mladinkami in osmimi igralkami mlajše od 23 let. Danska je absolutni favorit za zmago v tej skupini. V skupini B bodo moči merile Islandija, Japonska, Norveška in Španija. Branilka naslova lanskega turnirja Španija je padla v zelo težko skupino. Lahko bi rekli, da v tej skupini bo boj med tehniko in fizično pripravljenostjo. Španke pa Japonke bodo poskušale s tehniko premagati obe skandinavske države, ki igrajo bolj fizični nogomet. Zelo odprta skupina in nepredvidljiva. V zadnji skupini C pa bodo igrale Avstralija, Kitajska, Nizozemska in Švedska. Gre za zelo izenačeno skupino, kjer bodo Avstralke in Švedinje imele vlogo favorita.

Vse skupaj bo jasno čez teden dni, ko bo odigran finale.

Ključne besede:

Deli:

Avtor članka
Marko Terlikar
info@tacticalfoul.com

Objavljeno


Komentiranje in spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.
Ekipa tacticalfoul.com

Članek še nima mnenja


Mnenje lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Oglas: Sors Design

Sorodne novice

Kazuyoshi Miura postavil nov mejnik

50-letni mladenič Kazuyoshi Miura postal najstarejši nogometaš, ki je dosegel gol kot profesionalni nogometaš.


Igralke izbrale enajsterico leta 2016

FIFPro je danes predstavil najboljšo enajsterico za leto 2016, po mnenju igralk.


Španke osvojile Algarve Cup 2017

Španke so z 1:0 premagale Kanado in ubranile lanski naslov.


Nekaj odmevnih januarskih prestopv

Včeraj se je zaprl zimski prestopni rok in poglej nekaj zanimiv prestopov.


Pridruži se nam

Tactical Foul je iz dneva v dan večji, podobno pa velja tudi za njegovo branost. Radi bi, da bi spletno mesto postalo še boljši se zato iščejo novi sodelavci. Pridruži se novemu, ustvarjalnemu ter kreativnemu mediju.