Kazuyoshi Miura postavil nov mejnik

50-letni mladenič Kazuyoshi Miura postal najstarejši nogometaš, ki je dosegel gol kot profesionalni nogometaš.
Kazuyoshi Miura postavil nov mejnik
Foto: Norio Nakayama

Pred kratkim je Japonec Kazuyoshi Miura praznoval Abrahama in postal najstarejši profesionalni nogometaš. Svoj rekord je popravil minuli vikend, ko je v zmagi FC Yokohame 3:2 prispeval zmagoviti zadetek in postal še najstarejši igralec s 50 leti in 17 dni, ki je dosegel zadetek v katerikoli profesionalni ligi. Slednjega je vzel legendarnemu Angležu Stanleyju Matthewsu. Ta je bil star 50 let in pet dni, ko je dosegel zadetek za Stoke leta 1965 proti Fulhamu.

Najbolj sem vesel, da sem prispeval k zmagi. Pred tekmo sem imel dober občutek in vedno imam željo zabiti gol. Kazyujoshi Miura po tekmi za Skysports

Miura, ki je začel svojo nogometno pot leta 1982, ko se je pri petnajstih sam odpravil iz Shizuoke v Brazilijo z željo, da postane profesionalni nogometaš. V Braziliji je najprej igral kot mladinec za Club Atletico Juventus iz Sao Paula. Leta 1986 je podpisal prvo profesionalno pogodbo s Santosom. Do vrnitve v domovino leta 1990 je igral še za Palmeiras in Coritibo. Po osmih letih igranja za Yomiuri oziroma Verdy Kawasaki kot se klubi menuje danes, se je prvič predstavil v Evropi. Verdy Kawasaki ga je posodil italijanskemu prvoligašu Genovi. Miura je na 21 tekmah dosegel en samcat zadetek. Po sezoni se je vrnil v domovino, kjer je odigral še štiri sezone za Verdy. Januarja 1999 se je odločil, da ponovno poskusi v Evropi in pot ga je vodila k našim južnim sosedom. Okrepil je Dinamo iz Zagreba, a je ostal le do konca sezone brez doseženega zadetka. Po odhodu iz Zagreba se je tudi njegova evropska pot zaključila. Od leta 2005 do danes pa je član FC Yokohame, ki igra v drugi japonski ligi. Miura je imel tudi uspešno reprezentančno kariero. V japonskem dresu je dosegel 55 golov na 89 tekmah. Miura igra svojo dvaintrideseto profesionalno sezono in njegova pogodba z Yokohamo poteče ob koncu letošnje sezone. Koliko časa bo še igral bo pokazal čas.

Ključne besede:

Deli:

Avtor članka
Marko Terlikar
info@tacticalfoul.com

Objavljeno


Komentiranje in spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.
Ekipa tacticalfoul.com

Članek še nima mnenja


Mnenje lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Oglas: Sors Design

Sorodne novice

Igralke izbrale enajsterico leta 2016

FIFPro je danes predstavil najboljšo enajsterico za leto 2016, po mnenju igralk.


Španke osvojile Algarve Cup 2017

Španke so z 1:0 premagale Kanado in ubranile lanski naslov.


Danes se začne Algarve Cup 2017

Z današnjim dnem se prične štiriindvajseti tradicionalni reprezentančni turnir za ženske Algarve Cup 2017.


Nekaj odmevnih januarskih prestopv

Včeraj se je zaprl zimski prestopni rok in poglej nekaj zanimiv prestopov.


Pridruži se nam

Tactical Foul je iz dneva v dan večji, podobno pa velja tudi za njegovo branost. Radi bi, da bi spletno mesto postalo še boljši se zato iščejo novi sodelavci. Pridruži se novemu, ustvarjalnemu ter kreativnemu mediju.