Španija, Italija, Nemčija in Anglija s štirimi

Danes je UEFA sporočila javnosti, da bodo Španija, Italija, Nemčija in Anglija imela štiri zagotovljena mesta v Ligi prvakov
Španija, Italija, Nemčija in Anglija s štirimi
Foto: Michal Jarmoluk

Že dalj časa je bilo govora o tem, da bodo štiri najboljše rangirane lige dobile štiri zagotovljena mesta v Ligi prvakov. Ne glede na potek letošnje sezone. To je tudi danes UEFA potrdila, da od sezone 2018/19 bodo Španija, Italija, Nemčija in Anglija imeli po štiri zagotovljena mesta v skupinskem delu Lige prvakov. To bo obveljalo ne glede na potek letošnje sezone.
Razlog te odločitve je v tem, da je bila Portugalska edina, ki bi se lahko povzpela za kakšno mesto in ogrozila Francijo in Rusijo. Na njihovo žalost pa jim je priložnost splavala po vodi, ker nimajo več svojega predstavnika v kakšen evropskem tekmovanju. Tako so Francozi in Rusi dobili dodatno mesto v skupinskem delu in eno v kvalifikacijah. Medtem, ko so Portugalska, Ukrajina, Belgija in Turčija dobili po eno zagotovljeno mesto v skupinski del in eno med kvalifikanti.

 

Ključne besede:

Deli:

Avtor članka
Marko Terlikar
info@tacticalfoul.com

Objavljeno


Komentiranje in spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.
Ekipa tacticalfoul.com

Članek še nima mnenja


Mnenje lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Oglas: Sors Design

Sorodne novice

Kvalifikacije za Ligo prvakinj

Danes se širom Evrope začnejo kvalifikacije za Ligo prvakinj. Pregled posameznih skupin.


Naslov ostal doma na Nizozemskem

Nizozemke pripravile presenečenje in postale prvič v zgodovini evropske prvakinje po zmagi s 4:2 nad Dankami.


Četrtfinalni dvoboji v Ligi prvakinj

Danes in jutri bodo odigrane prve četrtfinalne tekme letošnje Lige prvakinj


Pridruži se nam

Tactical Foul je iz dneva v dan večji, podobno pa velja tudi za njegovo branost. Radi bi, da bi spletno mesto postalo še boljši se zato iščejo novi sodelavci. Pridruži se novemu, ustvarjalnemu ter kreativnemu mediju.