Vittsjö GIK ostaja v Damallsvenskan

Vodstvo tekmovanja je prižgalo zeleno luč, da Vittsjö GIK lahko na domačem Vittsjö IP-ju.
Vittsjö GIK ostaja v Damallsvenskan
Foto: David Castor
Vodstvo tekmovanja Damallsvenkan, ki poteka v okviru švedske nogometne zveze je 14. februarja sporočilo, da Vittsjö GIK-u ne bodo podaljšali dovoljenja za igranja prvoligaških tekem na Vittsjö IPju. Dovoljenja niso odobrili, ker je pogoj za igranje v prvi ligi je, da ima stadion vsaj 800 pokritih sedišč. V tem trenutku pa jih ima Vittsjö IP samo 640 sedišč. V kolikor klub ne bo uredil teh manjkajočih sedišč ga čaka degradiranje v nižji rang.

Klub se je pritožil na odločitev vodstva tekmovanja, saj so računali, da bi dobili dovoljenje še za letošnjo sezono. Med sezono pa bi poskušali pridobiti vso potrebno dokumentacijo za gradnjo nove tribune. Po odločitvi je predsednik Sigvard Gustavsson na tiskovni konferenci povedal naslednje:

To jemljem zelo resno in tragično. V Vittsjö-ju živi okrog 2000 ljudi in oni od nas zahtevajo, da imamo pokrito tribuno za 800 ljudi. Kar pomeni, da delamo tribuno za polovico prebivalcev tega kraja. V lanski sezoni smo imeli v povprečju 500 gledalcev na tekmo

Vodstvo tekmovanja je takrat še sporočilo, da ima klub čas do 1. marca sporočiti, kje bo igral svoje domače tekme v letošnji sezone. Vodstvo tekmovanja je tudi že pripravilo rezervni načrt v kolikor klubu ne bi uspelo pridobiti lokacijo igranja bi Vittsjö moral v nižji rang in avtomatično bi novi prvoligaš postal Växjö DFF, ki je lansko sezono končal na tretjem mestu v drugi ligi.

Danes pa je prišla na dan novica, da Vittsjö ostaja prvoligaš in bo igral svoje tekme na domačem Vittsjö IP-ju. Klubu je na pomoč priskočila občina Hässleholm, ki je prispevala približno 15.000 evrov in razni donatorji, tako bodo lahko zagradili dodatnih 160 sedišč, ki so potrebni za igranje v prvi ligi. Klub se je ostro odzval na odločitev vodstvo tekmovanja, ker bi zaradi 160 sedišč ostali brez prve lige. Generalni sekretar na SVFF (Švedska nogometna zveza) Håkan Sjöstran je na te očitke odgovoril tako:

V letu 2008 so klubi sprejeli skupno odločitev, kakšni naj bodo standardi za igranje v državnih ligah. S tem so želeli dvigniti raven nogometa pa ponuditi večje udobje za gledalce. Ta pravila pa naj bi stopila v veljavo z letom 2014, da bi lahko do takrat klubi uredili vse predpisane zahtevke. Pri večini klubov niso imeli težav s tem, nekaterim pa je vodstvo tekmovanja odoborilo začasno dovoljenje, da bi lahko uredili vse potrebno. Vittsjö je bil obravnavan kot vsi ostali klubi in imajo vso pravico se pritožiti kot vsi ostali klub.

Ključne besede:

Deli:

Avtor članka
Marko Terlikar
info@tacticalfoul.com

Objavljeno


Komentiranje in spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.
Ekipa tacticalfoul.com

Članek še nima mnenja


Mnenje lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Oglas: Sors Design

Sorodne novice

Troelgaardova okrepila FC Rosegård

Najboljša danska napadalka Sanne Troelsgaard je okrepila aktualnega švedskega podprvaka FC Rosegård.


Pridruži se nam

Tactical Foul je iz dneva v dan večji, podobno pa velja tudi za njegovo branost. Radi bi, da bi spletno mesto postalo še boljši se zato iščejo novi sodelavci. Pridruži se novemu, ustvarjalnemu ter kreativnemu mediju.