Xabi Alonso po letošnji sezoni v pokoj

Danes je 35-letni Španec Xabi Alonso sporočil javnosti, letošnja sezona je zadnja v njegovi karieri.
Xabi Alonso po letošnji sezoni v pokoj
Foto: Uwe Bassenhoff

Xabi Alonso je svoje prve nogometne korake naredil pri Antiguoku. Resneje pa je prvič opozoril nase, ko je bil član akademije Reala iz Sociedada. Pri Sociedadu je leta 1999 na pokalni tekmi proti Logronesu doživel tudi ognjeni krst v članskem nogometu. Leta 2004 pa je zapustil Španijo in odšel v Liverpool, kjer je dokončno zablestel. Z Liverpoolom pod vodstvom Rafa Beniteza je že v svoji prvi sezoni osvojil Ligo prvakov. Preden je zapustil mesto skupine The Beatles je v sezone 2005/06 osvojil še angleški FA pokal. Pred začetkom sezone 2009/10 je zapustil Liverpool in se vrnil v domovino, ampak ne k Sociedadu pač pa k Realu iz Madrida. V Madridu je nadaljeval je polnil svojo zbirko lovorik. Naprej je z Realom osvojil španski pokal Copa del Rey, dodal naslov prvaka v sezoni 2010/11. V zadnji sezoni preden je odšel v Nemčijo k Bayernu je s klubom osvojil še drugič v svoji karieri Ligo prvakov in državno prvenstvo. Pri Bayernu iz Münchna je pa dodal še dva naslov državnega prvaka in pokalnega. To je samo na klubski sceni, saj je bil s špansko reprezentanco kar dvakrat evropski prvak in enkrat svetovni prvak.

Vedno sem si želel zaključiti kariero na visoki ravni in pri Bayernu sem v svetovnem vrhu. Zelo sem ponosen, da sem lahko tukaj igral in bil član te družine. Xabi Alonso za klubsko spletno stran.

Ključne besede:

Deli:

Avtor članka
Marko Terlikar
info@tacticalfoul.com

Objavljeno


Komentiranje in spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.
Ekipa tacticalfoul.com

Članek še nima mnenja


Mnenje lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Oglas: Sors Design

Sorodne novice

VfL Wolfsburg ali Bayern München

V tem vikendu se prične nemška Bundesliga in pred začetkom poglejmo stanje v posameznih klubov.


Obliers ni več trener Bayerja

Iz Leverkusna je prišla vest, da je odstopil trener Thomas Obliers


Pridruži se nam

Tactical Foul je iz dneva v dan večji, podobno pa velja tudi za njegovo branost. Radi bi, da bi spletno mesto postalo še boljši se zato iščejo novi sodelavci. Pridruži se novemu, ustvarjalnemu ter kreativnemu mediju.