V boju za naslov Fortuna in Brøndby

Danes zvečer se pričenja nova klubska sezona na Danskem. Pred začetkom pa pregled posameznih klubov.
V boju za naslov Fortuna in Brøndby
Foto: 3F-ligaen

V deželi evropski podprvakinj se klubi počasi pripravljajo na novo sezono. Še danska nogometna zveza ni pričakovala takšnega uspeha, saj so načrtovali začetek prvenstva med evropskim prvenstvom.

Začetek prvenstva je danes zvečer, ko bo na sporedu prva tekma med Vardejem in Fortuno. Z uspehom reprezentance si klubi prizadevajo kaj več obiska na tekmah 3F-Ligaen, ki bo v letošnji sezoni mogoče malce slabše kvalitete. Ligo so zapustile kar nekaj kvalitetnih igralk med njimi tudi naša reprezentantka Dominika Čonč, ki je odšla v Španijo k Espanyolu. Tudi v letošnji sezoni bo vprašanje ali bo naslov končal v Kopenhagnu ali v Hjørringu.

 1. Fortuna Hjørring

  Nekdanji klub naše reprezentantke Dominike Čonč je v preteklih sezonah precej stavil na tuje igralke in letos bo bolj dansko obarvan. Nekatere ključne tuje igralke so ostale kot Romunka Florentina Olar, Brazilka Tamires in Srbkinja Nevena Damjanović. Težo ekipi bodo dale tudi danske reprezentantke Frederikke Thøgersen, Maria Christensen, Luna Gewitz in Sarah Dyrehauge. Eno oko je potrebno vreči na mlado napadalko Signe Bruun. Ekipa Briana Sørensena ima dovolj kvalitet, da bi na koncu naslov končal v Hjørringu.

 2. Brøndby IF

  Pri večnem rivalu Fortune Brøndbyju je podobna podobna slika. V letošnjem poletju so ostali brez nekaj kvalitetnih igralk. V letošnji sezoni stavijo na švedsko moč, saj v klub prišle kar tri Švedinje Saga Ollerstam, Hanna Persson in Emma Pennsäter. Težo ekipi bodo dale tudi domačinke Julie Tavlo in reprezentantki Stine Larsen in Nanna Christiansen. V moštvo se vrača tudi Julie Trustrup Jesen, ki je ostala brez evropskega prvenstva zaradi poškodbe križnih vezi. S klopi bo tudi v letošnji sezoni vodil Per Nielsen, ki je za novo kapetanko izbral Louiso Winter.

 3. KoldingQ

  Mogoče bi vodilnima kluboma ogrozil KoldingQ, ki ima v svojem moštvu nekaj dobrih posameznic. Trener Peder Pedersen bo ima na voljo precej mlado ekipo. Veliko breme bo na danski reprezentančni vratarki Stini Lykke Petersen in napadalki Lotti Troelsgaard

 4. VSK Aarhus

  Pred letošnjo sezono je danska 3f-Ligaen dobila novo moštvo z imenom VSK Aarhus. Gre za klub, ki je nastal po združitvi klubov IK Skovbakken in Vejlbyja. Kljub združitvi manjka ekipi nekaj igralk, ki bi naredile razliko na igrišču. Ima pa trener Henrik Varbøl Andersen na voljo kar širok kader, ki bi lahko bila manjša prednost.

 5. Odense Q

  Po slabi lanski sezoni in brez nekaj ključnih igralk bo četa Jakoba Paverja bolj težko se borila za višja mesta. Kapetanka Tenna Kappel bi morala popeljati moštvo do končnice za kaj več pa ni pričakovati.

 6. Ballerup-Skovlunde Fodbold

  Ballerup-Skovlunde ima že v pripravljalnem obdobju nekaj težav s kadrom, saj so morale odpovedati generalko pred prvenstvom zaradi premajhnega števila igralk. Thomas Maale bo imel zelo težko nalogo, ampak boj za končnico bo hud. Amalie Thestrup, ki bo predstavljala dobro okrepitev v napadu.

 7. Vejle BK

  V borbi za zadnje mesto v končnico bo ponovno Vejle, saj so klub zapustile kar nekaj igralk. Trener Jesper Søgaard ima na voljo precej mlad in majhen kader. 

 8. Varde IF

  Varde je v rednem delu lanske sezone vzel le eno točko. Letos ne gre za pričakovati kakšen korak naprej. Še naprej jih čaka težka sezona. Uspeh bo že bodo osvojile kakšno točko več.

Ključne besede:

Deli:

Avtor članka
Marko Terlikar
info@tacticalfoul.com

Objavljeno


Komentiranje in spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.
Ekipa tacticalfoul.com

Članek še nima mnenja


Mnenje lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Oglas: Sors Design

Sorodne novice

Pridruži se nam

Tactical Foul je iz dneva v dan večji, podobno pa velja tudi za njegovo branost. Radi bi, da bi spletno mesto postalo še boljši se zato iščejo novi sodelavci. Pridruži se novemu, ustvarjalnemu ter kreativnemu mediju.