VfL Wolfsburg ali Bayern München

V tem vikendu se prične nemška Bundesliga in pred začetkom poglejmo stanje v posameznih klubov.
VfL Wolfsburg ali Bayern München
Foto: dfb.de

V letošnji sezoni so aktualne prvakinje Wolfsburg in podprvakinje Bayern iz Műnchna sta razred pred ostalimi klubi. Tukaj gre tako za po ekonomični in športni strani. Potsdam in Freiburg sta tista dva, ki bi lahko nekako držala stik z njima v kolikor bodo igrale po svojih zmožnostih. Ostala moštva pa bodo bolj v boju za sredino in borbo za obstanek.

VfL Wolfsburg

Aktualne prvakinje so v primerjavi s prejšnjimi sezonami je bilo zelo malo rotacij v kadru. Nobena ključna igralka ni zapustila kluba in trener Stephan Lerch ima na voljo zelo kakovostno ekipo. V obrambni liniji bosta poveljevale Švedinja Nilla Fischer in nemška reprezentantka Babett Peter. Po poškodbi se vrača Lena Goessling in bo igrala z Islandko Saro Björk Gunnarsdottir na sredini igrišča. Za krilne pozicije in napada pa ima Lerch kar nekaj dobrih nogometašic od Danke Pernille Harder, Alexandre Popp, Norvežanke Caroline Graham Hansen, Belgijko Tesso Wullaert, Švicarko Laro Dieckmann, … Na kratko povedano je Wolfsburg kar dobro pokrit na vse pozicijah in težko bo prepustil naslov kakšni drugi ekipi.

Bayern München

Edini klub, ki se lahko spusti v boj z Wolfsburgom je Bayern. Klub je zapustila evropska prvakinja Vivianne Miedema, ki je podpisala za Arsenal. Na Bavarsko se je vrnila Mandy Islacker, ki bo prevzela mesto Nizozemke. Trener Bavark Thomas Wörle ima poleg Islackerjeve na voljo kar nekaj napadalk. Od Nizozemke Jille Roord, Srbkinje Jovane Damjanović, Švedinje Fridoline Rolfö in Slovakinje Dominike Skorvankove. Tudi vezna linija ni poimensko nič slabša, saj Melanie Behringer, Melanie Leupolz, Simone Laudehr in Sara Däbritz držijo visoko kakovost. Najbolj šibka točka je obrambna linija, katero je okrepila Kristina Demann. Demannova bo konkurirala za mesto v ekipi proti Viktoriji Schnaderbeck in Carino Wenninger. Slednja je bila odlična na minulem evropskem prvenstvu v dresu Avstrije. Na bokih pa bosta kraljevale Leonie Maier in Gina Lewandowski. Na vratih pa bo še ena Avstrijka, ki je bila zelo dobra na evropskem prvenstvu Manuela Zinsberger, njena zamenjava pa bo Finka Tinja-Rikka Korpela.

Turbine Potsdam

V glavnem mestu Nemčije v predelu imenovanem Potsdam bomo najbolj pozorni slovenski ljubitelji ženskega nogometa. Hči nekdanjega slovenskega selektorja Bojana Prašnikarja Lara je že drugo sezono članica Turbine iz Potsama. Potsdam se je po slabi sezoni izpred dveh let v lanski vrnil na vrh nemškega nogometa. Med ključnimi igralkami v lanski sezoni so bile Svenja Huth in Tabea Kemme. Moštvo je pred letošnjo sezono okrepila Nina Ehegötz, ki je prišla iz Bayerja iz Leverkusna. V obrambni liniji poveljuje Johanna Elsig in vezno linijo držijo pokonci kapetanka Lia Wälti, Sarah Zadrazil in Elise Kellond-Knight. V kolikor ekipi Mathiasa Rudolpha v lovi t.i. ritem bi lahko ekipa se spustila v boj za naslov.

SC Freiburg

V Freiburgu ima ženska selekcija popolnoma isto razmišljanje kot moška pri kadrovanju. Cilj je vzgajati mladi nogometašice iz bližnje okolice. V letošnjem letu ni nič drugače, čeprav so v svoje vrste pripeljali kar nekaj zanimivih igralk. V defenzivnih nalogah bo Rebecca Knaak še kako dobrodošla kot Julia Simic v ofenzivnih. Zraven naj dodamo še stabilno vratarko Leno Benkarth in šefico obrambe Carolino Schieve je recept za boj proti vrhu že zelo blizu. Trener Jens Scheuer ima še nekaj mladih igralk na katere je potrebno biti pozoren v letošnji sezoni od napadalke Hasret Kayikçi, bočne igralke Caroline Simon, vezistke Lare Magull do branilke Sare Puntigam.

SGS Essen

V mestu, kjer jedo (essen pomeni jesti v sloveščini) so ostali brez napadalke Charline Hartmann, ki je zaključila svojo nogometno pot. Igralke, ki je potrebno omeniti je vsekakor obe bočni igralki Jaqueline Klasen in Irini Ioannidou. V vezni liniji poveljuje Sara Doorsoun-Khajeh, ki ji je končno uspel preboj v nemško reprezentanco. V pomoč v vezni liniji je Doorsounova dobila Marino Hegering in Ramono Petzelberger. Za napadalne akcije pa bodo poskrbele Linda Dallmann, Lea Schüller in Japonka Kozue Ando.

1.FFC Frankfurt

Najtrofejnejši nemški ženski klub v zadnjih letih precej nazaduje. Letošnja izdaja sedemkratnih nemških prvakinj je slabša od lanske, ki postaja vedno mlajša za vsako sezono. Trener Matt Ross ima vseeno nekaj igralk, ki je potrebno izpostaviti. Evropsko prvakinjo Jackie Groenen bo pomembna igralka v tej mladi zasedbi. Kanadčanka Sophie Schmidt bo verjetno njena soigralka na sredini igrišča. Obrambna linija bo ponovno v domeni Kathrine Hendrich in Marithe Priessen. Na levem boku pa bo v letošnji sezoni igrala Danka Cecille Sandvej. Japonka Kumi Yokoyama pa bo poskušala biti najbolj nevarno orožje v napadu.

SC Sand

Lansko sezono so nogometašice Sanda odigrale slabše od pričakovanega. V kadru je prišlo do nekaj sprememb, ampak avstrijski trio Laura Feiersinger, Nina Burger in Verena Aschauer so ostale. Trener Richard Dura bo moral v letošnji sezoni več iztržiti od bosanske reprezentantke Milene Nikolić, ki mora dokazati, da zmore biti dobra strelka tudi v nemškem prvenstvu. Selina Wagner išče pot stare slave. Po nekaj slabših sezon se je tokrat odločila, da poskusi svojo srečo v Sandu. Na bočni poziciji pa bo Dura imel na voljo hitronogo Brazilko Leticio Santos.

TSG Hoffenheim

Hoffenheim je pred letošnjo sezono ostal brez dveh ključnih igralk. Demannova in Moserjeva so odšle in klub jih je zamenjal z mladimi igralkami iz lastnega mladinskega pogona. Prva vratarka Martina Tugeković in napadalka Dora Zeller so na seznamu poškodovanih. Glavne igralke Jürgena Ehrmanna bodo tako Sophie Howord, Tamara Dongus in Leonie Pankratz v obrambni liniji in v vezni liniji in napadu pa Fabienne Dongus, Lina Burger in Nicole Billa.

MSV Duisburg

V lanski sezoni je ekipa imela veliko težav v obrambi kot napadu. Pred letošnjo sezono so to želeli popraviti in pripeljali v svoje vrste napadalko Nizozemko Eshley Bakker. Poleg Bakkerjeve bodo za ofenzivne naloge zadolžene tudi Sofia Nati in Lisa Makas. V obrambni liniji pa bo Virginija Kirschberger in Kathleen Radtke glavne akterke v moštvu Christiana Franza-Pohlmanna.

USV Jena

V Jeni so ostali brez napadalnega tria Amber Hearn, Lucie Vonkova in Julia Arnold. Te tri so zamenjale dve Kanadčanki Tiffany Cameron in Amy Pietrangelo ter Američanka Hannah Keane. Trenerko Katjo Greulich čaka veliko dela, da bo severnoameriški trio zadeval kot po tekočem traku. Na golu je Belgijka Justiene Odeurs in v obrambi pa poveljujeta Čehinja Jana Sedlačkova in Kanadčanka Shannon Woeller.

1. FC Köln

Novinec v ligi se je kar okrepil pred začetkom sezone. Trener Willi Breuer ima dovolj kakovosti v kadru, da bi obstanek moral biti realen cilj. Mogoče ima le prekratko klop. Veliko bo odvisno od novink Peggy Nietgen, Amber Hearn in Julie Arnold.

Werder Bremen

Po enoletni odsotnosti se ponovno vrača v prvo ligo. Tudi tokrat ni kakšnih bistvenih sprememb v kadru in težko verjamem, da bo četa Carmen Roth ostala v prvoligaški druščini.  

Ključne besede:

Deli:

Avtor članka
Marko Terlikar
info@tacticalfoul.com

Objavljeno


Komentiranje in spletni bonton
Spoštovani bralci in pisci spletnih forumov, veseli smo vaših odzivov in mnenj, saj smo prepričani, da lahko odprta debata pripomore k mnogim pozitivnim spremembam.
Ekipa tacticalfoul.com

Članek še nima mnenja


Mnenje lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo.

Oglas: Sors Design

Sorodne novice

Xabi Alonso po letošnji sezoni v pokoj

Danes je 35-letni Španec Xabi Alonso sporočil javnosti, letošnja sezona je zadnja v njegovi karieri.


Obliers ni več trener Bayerja

Iz Leverkusna je prišla vest, da je odstopil trener Thomas Obliers


Pridruži se nam

Tactical Foul je iz dneva v dan večji, podobno pa velja tudi za njegovo branost. Radi bi, da bi spletno mesto postalo še boljši se zato iščejo novi sodelavci. Pridruži se novemu, ustvarjalnemu ter kreativnemu mediju.